De officiële weblog van Helga van Leur; gedachtespinsels over Weer, Klimaat, Duurzaamheid & Het leven van alledag!

De officiële weblog van Helga van Leur; gedachtespinsels over Weer, Klimaat, Duurzaamheid & Het leven van alledag!

Helga van Leur

Helga van Leur

 "De betekenis van ons leven ligt in het verschil
       dat we maken in de levens van anderen." 
- Nelson Mandela -
 
Kamperen op smeltende Groenlandse IJskap

Bewustwording

Deze Klimaat Expeditie naar Groenland vond ik absoluut een inspirerende reis (Experience to Inspire)! Ik ben trots dat ik bij een zender werk die de moeite heeft genomen ons te volgen zonder te weten wat ze te wachten stond. Dank aan Reinoud en dank de collega’s bij RTL!  De Expedition Factory heeft alles goed geregeld. Het reisgezelschap was enerverend, enthousiast, professioneel en hartverwarmend.

Met het beleven van deze reis hoop ik via lezingen en verhalen veel mensen warm te krijgen voor een duurzamere manier van leven. Onze planeet is kwetsbaar, maar je kunt er ook veel van leren. We moeten er respect voor hebben. Gebruiken, niet verbruiken. Afval moet grondstof worden. We moeten bewust zijn van onze impact, maar ook van onze mogelijkheden!

Klimaatverandering is wellicht niet meer te stoppen, maar wel te temperen. Het kan in ons voordeel werken. Als we maar een balans zoeken: tussen People (mensen), Planet (aarde, water, klimaat en grondstoffen) en Profit (economie). Dat kan met Passie. Want wat vanuit je hart komt houdt je makkelijker vol. We leven op een prachtige, levende planeet, laten we daar zuinig op zijn!

De reisbelevenissen (dag 1 t/m 6) staan hieronder!

Wereldstatistieken

dag/nachtlicht
mensen op aarde