De officiële weblog van Helga van Leur; gedachtespinsels over Weer, Klimaat, Duurzaamheid & Het leven van alledag!

De officiële weblog van Helga van Leur; gedachtespinsels over Weer, Klimaat, Duurzaamheid & Het leven van alledag!

Helga van Leur

Helga van Leur

 "De betekenis van ons leven ligt in het verschil
       dat we maken in de levens van anderen." 
- Nelson Mandela -
 
Buiten je comfortzone...

Samenvatting van webverslagen uit deze swingende periode

19-4-2007 Laatste nieuws

Ook ik moet eraan geloven. Nu ik meedoe aan Dancing with the Stars wordt het ook hoog tijd via een eigen website iedereen op de hoogte te houden. Met dank aan Nathalie is er snel een website opgetuigd. Vanaf nu kun je daarop alle belevenissen volgen!

Marcus en ik zijn door naar ronde 4 bij Dancing with the Stars! Na de Engelse Wals, De Rumba en de Tango, gaan we zaterdag een Paso Doble doen. Elke keer weer erg spannend of de intensieve trainingen genoeg resultaat bieden om in de wedstrijd te blijven. Marcus heeft weer een mooi programma bedacht. Vanaf week 5 moeten we 2 dansen gaan doen! De Weense Wals en de Jive. Oeffff...

21-4 Hak aan Jurk 

Na een hele goede generale repetitie gingen Marcus en ik hoopvol de uitzending in. Marcus voelde zich wat grieperig, maar met paracetamol en een massage leek alles goed gestemd. Ga ik toch in een van mijn eerste passen vol met mijn hak mijn jurk in! Ik dacht meteen: ja hoor, en dat in een live uitzending. En als dat 1 minuut 20 gaat duren, is de kans groot dat ik onderuit glij. Ik durfde nauwelijks mijn gewicht op die voet te zetten. Pas na een minuut lieten de hak en de jurk weer los van elkaar (bij een lift). Ik had er stevig de balen van. Je raakt toch je concentratie kwijt en verliest dus ook de juiste balans. Toegegeven, ik heb wel een traan gelaten na afloop. Iedereen was zo lief voor me. En zodra ze vroegen: gaat het weer een beetje? Jawel, daar ging ik weer. Je traint de hele week zo hard en dan is het echt niet leuk dat het juist op het grote moment verkeerd gaat. Snif. Nu we als derde van onderen staan (en vijfde van boven), wordt de stem van de kijker nog belangrijker!

23-4 Weer onverwachte uitslag

Dat het weer regelmatig verrassingen oplevert, ben ik inmiddels wel gewend. Maar dat de uitslag ven een danswedstrijd zoveel gelijkenissen heeft met het weer, dat is toch weer even wennen. Wie had nou verwacht dat nr 3 volgens de jury nu naar huis is? Ik ben erg blij dat Marcus en ik nog een kans krijgen nieuwe dansen te laten zien, maar een beetje katerig voelt het wel. Bedankt voor alle stemmen op ons!!! Want we hadden het nodig en hebben het dankzij jullie support gered! YESSSS!
Deze week wordt het bikkelen, met zowel de Weense Wals (alle dansparen tegelijk op de vloer) als de energieke Jive. Marcus is al druk bezig op de muziek van ' Paradise by the Dashboardlight' een mooie Jive in elkaar te zetten. We gaan weer ons stinkende best doen en wensen jullie voor zaterdag veel kijkplezier!

25-4 Ballroom EN Latin

Vanaf deze week moeten we 2 dansen per week doen. We zijn voor het weekend van 28 april druk in training voor de Weense Wals (met 6 paren tegelijk op de vloer 2 minuten ronddraaien: dat was bij de oefening van vanmiddag al hilarisch!) en de energieke Jive. Iedereen die niets met dansen heeft: ga 1 minuut 30 touwtje springen en je weet een beetje hoe het voelt..... Ik krijg echt een bereconditie. Marcus heeft wederom een leuke choreografie bedacht! Het lijkt alsof ik het (een beetje) onder de knie begin te krijgen. Daarmee groeit mijn plezier in het dansen weer met de dag. Want ik kan je verzekeren dat de eerste (lompe) passen frustrerend zijn, vooral als je het tempo van de muziek moet gaan volgen. Pfoehhh.

28-4 Paradise

Het was weer een wervelende show! Alle deelnemers hebben erg hun best gedaan! En wat was het zweten! Het is altijd al wel warm in de studio, maar met de Jive en de Weense Wals zijn we echt veel vocht kwijtgeraakt! Zondag nog een mooie medley en dan spannend wie er voor de Argentijnse tango en de Mambo mag trainen..... Marcus en ik hebben in elke geval een goed gevoel over vandaag. Beter kan het altijd, maar onze beste training en live performance lagen dit keer dicht bij elkaar! En we hadden echt veel lol erin! We hebben er gewoon een feestje van gemaakt (‘our own paradise’). Enne: weer stemmen op ons, hoor!!!! Want vorige week is maar weer eens bewezen dat de stemmen van de kijker heeeeeel belangrijk zijn. Alvast super bedankt!

30-4 Tangoles op Koninginnedag

Na de vreugde van gisteravond (en een traan vanwege het verlaten van onze zeer gewaardeerde collega Bart Sjabot), mochten Marcus en ik vandaag al weer vroeg aan de bak. We hebben vanochtend les gehad in Lisse bij dansschool Welkom van Rachell en Peter van der Veek : DE specialisten in Argentijnse Tango. Met elkaar hebben we een toepasselijke choreografie uitgeprobeerd. Ze waren aangenaam verrast over mijn enthousiasme en lef of van alles uit te proberen. Moeilijk of niet, ik ga er wel voor! Nu ook nog de Mambo onder de knie krijgen en dan kunnen we komend weekend weer wat moois laten zien.... Bedankt voor alle steun tot dusver!!!

4-5 Bonte Kleuren

Nog even en we mogen onze nieuw aangeleerde kunsten weer gaan vertonen! De spanning loopt op..... rechtevenredig met het aantal beurse plekken op mijn lijf. Ik ben er nog nooit zo erg aan toe geweest als nu. Er zijn weinig plekken op mijn lijf die niet blauw/paars/groen/geel/rood/bruin zijn! Alles voelt beurs aan. Je moet wat over hebben voor een spectaculaire lift en wat vrolijke sprongen... Dansschoenen en mijn voeten zijn van begin af aan een niet al te gelukkige combinatie geweest. Ik ben niet gewend op hoge hakken te lopen: mijn hele houding moest worden aangepast. En na uren lange training kun je echt niet meer normaal lopen. Maar spierpijn is nog wel lekker weg te masseren. Nu moet ik er niet aan denken. Zelfs insmeren met verlichtende zalfjes gaat met weinig genot gepaard (auw auw auw). Het klinkt vast niet geloofwaardig meer als ik zeg dat dansen echt leuk is. Hahaha, maar dat is het nog wel! En kleurrijk...

7-5 Hieperdepiep

Er is een feestje te vieren! Vandaag wordt mijn oudste zoontje Christiaan 6 jaar. Hij vond het een mooi kado als mamma nog even in de danswedstrijd zou blijven. De schat. Ik heb niet alles in de hand, maar in dit geval kan ik hem vertellen dat zijn wens in vervulling is gegaan (en ook een beetje de mijne). Dat betekent wel een beredrukke week: een kinderpartijtje, een lezing met dagvoorzitterschap en vele nieuwe trainingsuren om zowel de ChaCha als de Quickstep onder de knie te krijgen.

Ook moet ik deze week mijn weercollega's bijspringen op RTL4. En tussendoor een beetje tot rust proberen te komen. Want inmiddels zijn we bijna 9 weken non-stop met dansen bezig. Voor iemand die niet gewend is fysiek actief te zijn, is dat toch wel een bijzondere prestatie (al zeg ik het zelf, hahaha). En petje af voor mijn gezinnetje: die steunen mij van groot tot klein, door dik en dun! En dat zal niet altijd even gemakkelijk zijn. Daar wordt nu weer een weekje aan vastgeplakt. Hieperdepiep!

9-5 Koosnaampjes

Je maakt wat mee tijdens de trainingen (en uitzendingen). Soms moet je dingen plastisch omschrijven om snel iets duidelijk te maken. Sommige woorden zitten toch niet echt in mijn dagelijks taalgebruik, maar daardoor kun je het wel snel vertalen naar je lijf (in het kader van behoud van mijn keurige imago, kan ik het beter niet opschrijven. hahaha. Mijn kinderen roepen dan meteen "oho, dat is toch een stout woordje mamma?" ). :-o
 
Je moet in dit vak je niet snel op je tenen getrapt voelen. Mijn eerste koosnaampje was 'houten plank'. Dat vertaald naar een indianentaal, klinkt het vast heel complimenteus. HAHAHA. Afgelopen maandag heeft Marcus (onbedoeld?) op camera wat nieuwe 'koosnaampjes' de lucht in geslingerd. Ik vermoed dat we dat zaterdag te zien krijgen. De geluidsman was geschokt, maar ik vond het eigenlijk wel hilarisch. Ik ken Marcus inmiddels een beetje ;-) En ik weet dat hij echt nog steeds blij met mij is (en ik met hem)! Het trainen gaat supergoed en we gaan zaterdag wederom knallen met twee vrolijke (energieke) dansen!

13-5 Kiss

Je beste inspanning krijg je door ontspanning! Hoe raar dat ook mag klinken. Soms dans je en heb je het gevoel dat je vergeleken met je beste training maar voor 60 % draait. De zenuwen voor de grote show blokkeren je spieren. Je moet het NU goed doen, maar hoe graag je ook wilt, het komt er niet uit. Dan heb je echt een kater na de show. Hoe heerlijk is het dan dat je door de vele kijkersstemmen weer een nieuwe kans krijgt om het een week later alsnog te laten zien (dank daarvoor!).
 
Dit keer in de kwartfinales ging het wonderwel supergoed! Ik kon de ontspanning vasthouden! JIPPIE! Marcus vertelde glunderend dat hij echt lekker heeft gedanst dankzij mijn relaxedheid. Wel ontzettend jammer dat de jury onze ChaCha niet hoog waardeerde. De opmerkingen van de jury klopte grotendeels niet met ons gevoel (in tegenstelling tot voorgaande keren). Maar juist omdat het voor ons zo lekker en vertrouwd voelde (vergelijkbaar met de trainingen), kunnen we er ook eigenlijk niet over inzitten. De kijker beslist. Wij ondergaan alles dit keer met een goed gevoel.
 
Oh ja, voor degene die de muziek niet goed hebben verstaan: de quickstep was op de Beatles – ‘Can't buy me love’ en de ChaCha danste we op Prince – ‘Kiss’ (vandaar de 'intieme' afsluiting). Hahaha, je wilt niet weten wat voor reacties we daarop hebben gekregen!

15-5 Keep on Smiling :-)

Wat een feest om weer een weekje extra te mogen dansen! JIPPIEJAJEE!!! We zijn al onze stemmers heeeeeel dankbaar. Met de Samba (‘Keep on Smiling’ van James Lloyd) en de American Smooth (‘One’ - uit Chorusline) mogen we ons weer helemaal uitleven.
Vandaag was onze eerste trainingsdag. Marcus was bijzonder verrast dat ik de dansen zo snel oppikte en ging met een big smile de dansschool uit ;-) Als het gaat lukken om de zenuwen tijdens de show onder controle te houden, dan wordt het een echt feestelijke halve finale. Morgen krijg ik als onderdeel van deze danscursus een 'ontzenuwtraining'. Het zal mij benieuwen: de vorige bijzondere training bleek een cursus paaldansen te zijn! Ohoh!  I will keep on smiling!
 
Overigens hebben we al moeten nadenken over onze finaledans. Ik mag (nog) niets verklappen, maar ik beloof jullie dat, als we door mogen, jullie een hele spectaculaire show gaan krijgen. Zwaaien, zweven en zwieren........ dat wordt een BIG SMILE!  :-)

17-5 Hilariteit

Vandaag hebben we een hele lange en drukke dag gehad in Amsterdam. Naast urenlang trainen is er ook nog een commercial gedraaid. Als ik het goed heb begrepen, laten ze zondag alle drie de commercials zien (per kandidaat 30 seconde reclametijd met verschillende thema's). Van degene die doorgaan naar de finale wordt de hele volgende week hun commercial op TV uitgezonden. Neem van mij aan: alleen al vanwege commercial MOETEN we door naar de finale. Wat hebben we gelachen. Ik mag er nog niet teveel over zeggen. Of zal ik een tipje van de sluier oplichten? ... eh... ok... De doorgaans zeer betrouwbare weervrouw gaat op stemmenjacht en gooit alles (maar dan ook alles!) in de strijd... Dat leverde vooral op de Wallen enige hilariteit op... HAHAHAHA!!!! Morgen probeer ik een fotootje te plaatsen... Nu eerst mijn hoofd weer leegmaken en hopelijk een goede nachtrust. Met twee zieke kids blijft dat altijd een verrassing.

20-5 Compliment

Wat is het grootste compliment dat iemand je kan geven? Wouw, dat is eigenlijk nog een best moeilijke vraag. Ik heb vannacht bij het terugkijken vreselijk moeten lachen om het snelle antwoord dat ik jurylid Cor gaf op zijn vraag. Voor mijn gevoel heb ik daar echt wel 5 seconden over nagedacht (bleek dus eentiende van een seconde te zijn, hahaha), maar wist op dat moment even niets beters te antwoorden. Het is een groot compliment dat de jury deze halve finale het hoogste niveau ooit vindt hebben. Het is een groot compliment dat iedereen zo goed heeft gedanst gisteravond! Dat kan alleen als alles om je heen samenwerkt (in bijna volstrekt willekeurige volgorde! hahaha): het thuisfront, je dansmaatje, de chemie, iedereen op en naast de studiovloer (waaronder visagie, kleding, orkest, productie) en natuurlijk ...... de kijkers thuis! Misschien is het wel het grootste compliment dat veel deze lieve kanjers het moment van vanavond vrezen (nog meer dan wij), omdat ze dan niet meer met ons kunnen samenwerken. Daarvan krijgen wij echt een warm gevoel van binnen!!!!! (Daar kan geen lekkere blote man op de Wallen met zijn bordje Helga 5656 tegenop, HAHAHA).

21-5 In de Lift

Het weer kan knap onvoorspelbaar zijn, maar dat een dansshow zoveel gelijkenissen heeft, dat verrast mij elke keer weer. Drie toppertjes in de halve finale. En nummer 3 volgens de jury mag door... YESSSSSSS! Heel onwerkelijk. Wie had dat ooit gedacht (ik in elk geval niet). Nikkie is een toffe griet en ze had van mij ook naast Christophe mogen staan. En klasse dat ze het zo sportief opvatte. We kunnen alle zes (dansers en BN-ers) erg goed met elkaar opschieten. Wij zijn al onze stemmers heel erg dankbaar en beloven dat we ons stinkende best blijven doen! We gaan drie dansen doen: de Tango, de Samba en dan natuurlijk de Freestyle. Met een hele gave lift! We houden je deze week elke dag op de hoogte!

22-5 Tjakka!

Ik moet iets opbiechten. Ik had nooit gedacht dat ik verder zou komen dan ronde 6 (als ik al niet eerder zou sneuvelen). Dat is de reden dat ik mijn vakantie naar Barcelona met Hemelvaart niet voortijdig heb geannuleerd. Dat ik door mocht naar de kwartfinales was al een kadootje. Toen kwam ronde 8: de halve finale. Ik had echt gedacht dat dat mijn laatste dansoptreden was. We hebben er een groot feest van gemaakt en ik had er een heel goed gevoel over. Deze week zou ik rustig kunnen afbouwen en bijtanken na 11 weken elke dag dansen, rennen en vliegen. Heel berustend heb ik de uitslag afgewacht...
 
Hmmmm... Het leven is net als het weer: onvoorspelbaar. En dan kost het even tijd om om te schakelen. Ik ben echt heel blij dat het publiek ons zo graag door wilde hebben. Dat is echt het grootste compliment wat je kunt krijgen. Mijn lichaam dacht er maandag echter anders over. Wat voel je je dan houterig (mijn koosnaampje "houten plank" was echt van toepassing), hard en onhandig. Dat Marcus mij niet terplekke de deur heeft gewezen, daar verbaas ik me nog over. Het voelde als mijn eerste dansles. Met het oefenen van de freestyle werd ik snel misselijk en heb echt een half uur moeten bijkomen. Wetende dat elke maandag een off-day is, ben gister maar om 20 uur naar bed gegaan. Vandaag vol goede moed op naar Hoogeveen (trainen met een derde deskundig oog erbij). Mijn lichaam wil nog niet, maar die heeft pech! Mijn geest wil maar een ding: jullie hebben ons de finale ingestemd, dan gaan we jullie ook een fantastische finale laten zien!!!!! Tjakka!

22-5 Finalekaartjes

Marcus en ik zijn overdonderd door alle lieve reacties en onvermoeibare steun die we van jullie krijgen. We weten dat er geen kaarten verkocht worden voor dit weekend, maar dat er velen zijn die heel graag ons terplekke willen aanmoedigen. Daarom hebben we besloten een aantal kaarten ter beschikking te stellen aan de echte fans (en degene die aan kan tonen dat hij of zij heel veel stemt op ons, haha). We gaan zeker 2 kaarten verloten voor de zaterdag en minimaal 4 kaarten verloten voor de finale van zondag! (misschien meer, maar dat hangt van de opkomst van familie/vrienden af).
Er is alleen wel een voorwaarde. Normaal gaan de kaartjes naar vrienden en familie. Dat betekent dat we wel willen weten wie we binnenhalen in de studio. Wil je in aanmerking komen voor de loting, stuur dan een mail aan. Zet in de mail je volledige naam, adres, geboortedatum, geslacht, telefoonnummer en e-mailadres. We vinden het ook nog wel leuk om te weten wat je dagelijkse bezigheden zijn. Geef ook aan welke dag je voorkeur heeft.

23-5 Na mist komt…

Na een bijzonder mistige maandag en een bewolkte dinsdag, lijkt vandaag eindelijk weer een voorzichtig zonnetje in mijn hoofd tevoorschijn te komen. Ik krijg weer wat ontspanning in mijn lijf (nodig voor de juiste inspanning!), val niet meer om de haverklap van mijn hakken af en ben niet meer zo snel draaierig.  En zowaar begin ik de choreografie in mijn hoofd krijgen (cruciaal voor een goede performance?!? hahaha). Nu mijn voeten, benen, buik, armen, schouders, rug en hoofdpositie nog... Door mijn houterigheid ben ik wel wederom een paar flinke blauwe plekken rijker en had Marcus vandaag spierpijn in zijn schouders. De eindlift geeft ons nog wat hoofdbrekens.... hij is heel lastig uit te voeren en dan werkt mijn 'souplesse' niet echt mee. We kunnen onze trainingsuren nog hard gebruiken. Sommige van jullie mogen het live meemaken (zie onder ' finalekaartjes'). Morgen weet ik daar meer over. De animo is groot en de plaatsen beperkt. Over de uitkomst kan net als in de echte danswedstrijd niet worden gecommuniceerd. Keep on smiling :-)

24-5 The Final Countdown

Op onze website zie ik gestaag de dagen, uren en minuten aftellen naar de finale. Iedere keer schrik ik weer hoe kort dag het nog maar is. Het liefst zou ik nog een paar extra dagen oefentijd willen hebben, maar zo werkt het niet..... Het lijkt me heerlijk om volgende week weer met de kinders te tutten (ik neem mijn petje af voor hun geduld), niet bij elke nachtelijke onderbreking te denken dat het dus weer een zware danstraining gaat worden met dat slaapgebrek, een krant of boek te kunnen lezen, met vrienden en vriendinnen te kunnen bijkletsen, van het weer te kunnen genieten... Heerlijk.
 
En ohoh, wat ga ik het missen. Elke dag wat met je lijf doen en bijleren, de lach van Marcus, de gezelligheid met de ploeg in en om de studio. Als ik eraan denk, schiet ik al vol. Snif. Daar zal ongetwijfeld 11 weken onafgebroken elke dag dansen debet aan zijn (mijn lijf heeft wat doorstartproblemen, hahaha), maar toch. Nog geen tijd voor sentiment, eerst vol de finale in. Het trainen gaat steeds beter (volgens mijn personal coach M.v.T. gewoon goed, maar ik blijf altijd wat onzeker). De kijkers hebben ons zover gebracht, wij gaan jullie met een bijzondere Freestyle (en dito-muziek) een verrassend kadootje teruggeven! Morgen weer een tipje van de sluier. It is the Final Countdown... knuffel, Helga
 
PS een nog finale mediaoffensief: vrijdagavond zitten we in Jensen, rtl boulevard en SBS shownieuws!!

25-5 Slotaccoord

Pfoehh, waar ben ik aan begonnen. In totaal zijn er 15 kaartjes vergeven aan mensen die zich aangemeld hebben. Die heb ik persoonlijk gebeld. Als je dus niets hebt gehoord, kun je ons helaas niet persoonlijk toe komen juichen. Uiteraard waarderen we het bijzonder als je ons evengoed nog steunt! Het is een enorm karwei geweest om alle aanmeldingen te lezen en de gelukkigen te bellen. Jullie zijn zo enthousiast... LEUK!
 
Vandaag hebben we in Baarn in de studio met kleding mogen oefenen. In onze Freestyle glij ik over de vloer (sterker nog: Marcus lanceert me). Alleen bij de trainingen in eigen kledij gleed nauwelijks door. Echter in onze performance-outfit ging het iets (ahum) soepeler...... ik bleef maar glijden en zag met een rotvaart de randen van de dansvloer op me afkomen. Oeps, foutje. Alles aangegrepen om af te remmen. Dat lukte, maar dan zie ik pas Marcus zijn bezorgde gezicht (die nog niet doorhad dat ik de situatie onder controle had), al excuserend op me af rennen. Ik had het niet meer... Ach, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Het voelt allemaal goed. Ik ben blij dat ik mijn dansexercitie met zo'n knaller mag afsluiten (een waardig slotakkoord)!
 
De eerste aanvragen voor demonstraties zijn al binnen! Jippie! Dus blijf ik ook na de show nog even doordansen met Marcus, maar gelukkig wel met een lagere intensiteit. We zijn allebei aan een beetje lichamelijke rust toe. Nog 1 nachtje slapen..... Spannend...

26-5 Toppertjes!

Wat hebben we heerlijk gedanst! Wonderlijk dat je in 11 weken tijd iets kunt leren waar je echt niet thuis in bent. Elke week ploeteren en dan op de zaterdag laten zien hoever je gevorderd bent. En dat je dan nog de kans krijgt in de finale alles nog even te laten zien. Jippie! Moest ik bij de eerste weken ontzettend nadenken of ik die tienduizend dingen wel goed deed (houding, evenwicht, benen, etc), nu lijkt het meer vanzelf te gaan. Jammer dat het alweer het laatste weekend is. Marcus, je bent een toppertje! ;-) Dank voor al die weergaloze weken!
 
En nog een speciale pluim voor een ander toppertje: fotograaf Marc Koot. Hij stelt elke week zijn werk belangeloos ter beschikking, zodat wij prachtige foto's kunnen laten zien. Zonder zijn inbreng zou deze site een stuk saaier zijn. Thxs, Marc. En Nathalie, top dat jij ze zo snel op de site zet!
 
Nu op naar de zondag! Dat wordt ook weer een topuitzending. Enrique Iglesias, een medley van andere deelnemers en wij gaan nogmaals de Freestyle doen!  Enne, jullie mogen nog steeds stemmen op ons, hahahaha. Geniet ervan!

28-5 WOW! GOUD!

YESSSSS! Wat een waanzinnige afsluiting van 11 weergaloze weken! :-) Het afroepen van de winnaar ging wat chaotisch en zo snel, dat ik nog bezig was aan Marcus te vragen of ze nou de afvaller gingen opnoemen (zoals al die weken ervoor) of de winnaar. Aan de toon waarop Sylvana onze namen noemde en de reacties van het publiek, nam ik maar aan dat wij de winnaars waren. Je ziet ook op beeld dat ik even twijfel. Hahaha, wat een giller zou het geweest zijn als ik mis had gezeten: juichen om een tweede plek! Ach, dat was ook mooi en goed geweest, maar deze uitkomst is echt een kadootje. Het voelt wel heel onwerkelijk. Alsof ik in een droom zit (weliswaar een hele leuke!). WOW! :-)
 
Ik ben alle mensen die op ons hebben gestemd HEEEEEEL erg dankbaar! Marcus en ik hebben ons best gedaan al die weken om iets moois voor jullie neer te zetten. Het waren zeer intensieve weken, die ik niet op deze goede manier had kunnen doorstaan zonder alle support van familie, vrienden, buren en collega's. Ik had het voor geen goud willen missen! En ik ga het ongetwijveld missen, maar ik heb het goud! YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Warme groet van een nog beduuste Winnaar van Dancing with the Stars 2007!!!!!!

Wereldstatistieken

dag/nachtlicht
mensen op aarde