De officiële weblog van Helga van Leur; gedachtespinsels over Weer, Klimaat, Duurzaamheid & Het leven van alledag!

De officiële weblog van Helga van Leur; gedachtespinsels over Weer, Klimaat, Duurzaamheid & Het leven van alledag!

Helga van Leur

Helga van Leur

 "De betekenis van ons leven ligt in het verschil
       dat we maken in de levens van anderen." 
- Nelson Mandela -
 
Strictly come dancing

Dancing with the Stars 

april 2007
Het leven is onvoorspelbaar. Het is mijn vak om met die onvoorspelbaarheid om te gaan. Toen ik 3 maanden geleden gepolst werd om mee te doen aan Dancing with the Stars, dacht ik wel zeker te weten dat ik er niet heel lang in zou blijven. De namen van mede-kandidaten deed mij vrezen dat dit avontuur hooguit een paar weken mijn pad zou kruisen.

Ik heb geen sportieve achtergrond en ben dagelijks vooral mijn hoofd bezig. Een gezin met 3 kleine koters, mijn werk op RTL, mijn lezingen…. Ik zou het nooit kunnen bolwerken. Maar iedereen was zo enthousiast…. Ach, wie niet waagt, zal ook nooit winnen. Een paar weken intensieve prive-danslessen zou in elk geval wonderen doen voor mijn lijf en geest. Na 10 jaar weerberichten op RTL, zou dit mijn jubileumfeestje zijn.

Ik heb er zelden in een voorspelling er zo naast gezeten. Elke week houdt je er rekening mee dat het de laatste week is. En elke nieuwe week kon ik de telefoonboom met oppasjes, collega’s en andere hulptroepen weer af. Elke week was het weer genieten. De overbekende dip op maandag, de voorzichtige opleving op dinsdag, de het-kwartje-valt-woensdag, het perfectioneren op de donderdag, de oplopende bibbers op vrijdag, de zenuwen op zaterdag, de ontlading op zondag. 30 uur trainen in de week. Drie maanden lang geen dag vrij.

Maar het is het allemaal waard geweest. Net als bij de afvalronde op zondag wordt gezegd, in volstrekst willekeurige volgorde: dankzij het geduld, de charmes en humor van mijn dansmaatje Marcus, dankzij de inzet van mijn gezin, dankzij het enthousiasme van programmamakers en mensen in en om de studio en dankzij alle de steunbetuigingen van de kijkers. Het voelde als een groot, aangenaam warm bad. En ik heb weer wat bijgeleerd over (on)voorspelbaarheid. Het weerbericht zal nooit meer hetzelfde zijn ;-)

Hieronder vind je mijn blog uit die enerverende tijd!

Buiten je comfortzone...

Samenvatting van webverslagen uit deze swingende periode

19-4-2007 Laatste nieuws

Ook ik moet eraan geloven. Nu ik meedoe aan Dancing with the Stars wordt het ook hoog tijd via een eigen website iedereen op de hoogte te houden. Met dank aan Nathalie is er snel een website opgetuigd. Vanaf nu kun je daarop alle belevenissen volgen!

Marcus en ik zijn door naar ronde 4 bij Dancing with the Stars! Na de Engelse Wals, De Rumba en de Tango, gaan we zaterdag een Paso Doble doen. Elke keer weer erg spannend of de intensieve trainingen genoeg resultaat bieden om in de wedstrijd te blijven. Marcus heeft weer een mooi programma bedacht. Vanaf week 5 moeten we 2 dansen gaan doen! De Weense Wals en de Jive. Oeffff...

21-4 Hak aan Jurk 

Na een hele goede generale repetitie gingen Marcus en ik hoopvol de uitzending in. Marcus voelde zich wat grieperig, maar met paracetamol en een massage leek alles goed gestemd. Ga ik toch in een van mijn eerste passen vol met mijn hak mijn jurk in! Ik dacht meteen: ja hoor, en dat in een live uitzending. En als dat 1 minuut 20 gaat duren, is de kans groot dat ik onderuit glij. Ik durfde nauwelijks mijn gewicht op die voet te zetten. Pas na een minuut lieten de hak en de jurk weer los van elkaar (bij een lift). Ik had er stevig de balen van. Je raakt toch je concentratie kwijt en verliest dus ook de juiste balans. Toegegeven, ik heb wel een traan gelaten na afloop. Iedereen was zo lief voor me. En zodra ze vroegen: gaat het weer een beetje? Jawel, daar ging ik weer. Je traint de hele week zo hard en dan is het echt niet leuk dat het juist op het grote moment verkeerd gaat. Snif. Nu we als derde van onderen staan (en vijfde van boven), wordt de stem van de kijker nog belangrijker!

23-4 Weer onverwachte uitslag

Dat het weer regelmatig verrassingen oplevert, ben ik inmiddels wel gewend. Maar dat de uitslag ven een danswedstrijd zoveel gelijkenissen heeft met het weer, dat is toch weer even wennen. Lees meer

Wereldstatistieken

dag/nachtlicht
mensen op aarde